ODO C2 seizoensverslag

Het seizoen zit er op. Een mooi moment om weer eens een verslagje te schrijven, terug te kijken op het  seizoen én dat te delen met de rest van ODO. Veel mensen van ODO zullen wellicht namelijk niet weten dat C2 het leukste team van ODO is!

We begonnen het seizoen met 9 spelers, die vorig seizoen samen de D1 vormden. Ondanks de helft die nog D-leeftijd is, werden we met z’n allen de C2. Dus op grote palen schieten, met grote ballen spelen én tegen C-leeftijd tegenstanders. In C-leeftijd maken veel kinderen een groeispurt door. Dat laatste hebben we geweten…  Hoeveel tegenstanders hadden we dit seizoen niet die een kop (of meer) groter waren dan wij? Dat maakte ons korfballen best wel erg lastig. Na de eerste helft veld werden C3, 2 en 1 samengevoegd tot C1 en 2, waarmee wij met 11 spelers en 3 coaches verder gingen. In het zaalseizoen hadden we nog het meeste moeite met de grote tegenstanders. Onze techniek is best al goed, maar doe dat maar eens met zo’n grote lummel voor je neus. De tweede helft veld ging het ons al een stuk beter af.

Uiteindelijk hebben we dit seizoen in punten misschien niet heel veel wedstrijden gewonnen. Dat kan best jammer zijn, want winnen blijft erg leuk. In de wedstrijden die we wel wisten te winnen, zag je meteen ook dat we met meer lef gingen spelen. Het zaalseizoen was in die zin best pittig. De tweede helft veld hoopten we op wat mindere tegenstanders, maar niets was minder waar. Hoe knap en gaaf was het dan ook dat we gisteren nog voor het kampioenschap speelden. Na 2 verliespartijen, 2 gelijke spellen en 1 winstpartij konden we in theorie nog met vier ploegen kampioen worden. Hoe bijzonder zou dat zijn. De wedstrijd tegen Valto gisteren was dus niet alleen voor ons spannend, want ook Dunas kwam ons speciaal aanmoedigen. Met hen was er  veel thuispubliek én waren er van ODO ook nog heel veel extra supporters. Erg leuk.

De wedstrijd tegen Valto zelf was erg kenmerkend voor het hele seizoen. We speelden bij vlagen erg leuk korfbal tegen een heel aantal grote (oudere) tegenstanders. In het begin misschien nog een beetje teveel onder de indruk kwamen we niet direct in ons spel. Na 2-0 achterstand begon het bij ons te lopen én kwamen we weer netjes gelijk op 2-2. Inmiddels in de tweede helft werd het weer wat lastig en kwamen we direct op 5-2, een best wel grote achterstand. Maar we lieten de moed niet zakken en knokten ons terug naar 6-5. Je kon voelen dat onze tegenstander dat spannend vond én dat we misschien wel gelijk gingen maken. Daar heb je dan net dat beetje lef én geluk bij nodig, wat ons gisteren nog niet gegund was. Jullie hebben samen weer geknokt voor wat je waard was. Met veel verschillende doelpuntenmakers (niet 1 die heel veel scoort), goede onderscheppingen, mooie aanvallen, slimme assists én leuke kansen.

Winnen is niet alles. Dat hebben jullie wel laten zien. Met 11 verschillende spelers samen een team vormen, elkaar niet het leven zuur maken, maar onderling juist lol hebben met elkaar, beter leren korfballen, plezier maken en lekker sporten. Jullie zijn in alles gegroeid! Dat zie je pas als je terugdenkt aan de eerste wedstrijden dit seizoen. Dat winnen komt wel als jullie op deze manier doorgaan. Het lijkt er op dat jullie ook allemaal volgend seizoen er weer voor gaan. Misschien zelfs wel in hetzelfde team, maar dat zullen we later weten. Volgend seizoen gaan jullie vast oogsten.

Lieve Anne, Benthe, (Feline), Fleur, Jet, Marieke, Mees, Merlijn, Noëlle-Sophie, Tjerk, Ruben en Youp,
ik hoop dat jullie het naar je zin hebben gehad en ook terugkijken op een leuk seizoen. Ik vond het in ieder geval leuk om jullie trainer en coach te zijn, want jullie zijn geweldige kids samen! Hou dat vol.
Lieve Anouk, (Diana) en Ilse, bedankt voor het samen trainen en coachen dit seizoen!
Een fijne zomer gewenst en in ieder geval tot ziens in augustus. Wie zien we elkaar voor die tijd nog een keer voor een leuke seizoensafsluiting met elkaar?