Zomer, herfst, winter…….

Afgelopen week hadden we alle drie deze jaargetijden in een week, sterker nog soms binnen een uur. Van storm en regen, naar hagel en vervolgens weer terug naar een heerlijk zonnetje en serieuze temperaturen. Maar goed, met kunstgras en af en toe een beetje schuilen kan het korfbal gewoon blijven doorgaan. En zowel vorige week als deze week was de zaterdag droog en zonnig.

ODO 1 is de competitie goed begonnen met twee overwinningen, op zich niet zo sensationeel, maar goed deze punten kan je maar mooi binnen hebben. ODO 1 speelde al vroeg in de middag in Den Haag tegen GKV. Ik heb er niet zoveel van gehoord, dus ik doe letterlijk een beetje aan scoreboard journalistiek. Uitwedstrijd tegen een niet zo heel sterke maar wel gedachte tegenstander, gelukkig gewonnen. Zoiets ODO 1? Ik ga niet alle ploegen af, mooie resultaten, teleurstellende resultaten, het leken wel twee normale weekeinden, de eerste twee zaterdagen van de competitie.

Opvallend en zeer nuttig zijn ook de gesprekken met nieuwe ouders bij ODO en het koffiedrinken met de ouders van de een aantal van de E en F teams. Met nuttig heb ik het dan in ieder geval over de hoe wij als vereniging naar deze gesprekken kijken. Je krijgt goede feedback, leert mensen van een ander perspectief en in ieder geval beter kennen. Erg nuttig, ik hoop dat de ouders er ook zo naar kijken. En in ieder geval is het gezellig.

Het komende seizoen is een bijzonder seizoen voor ODO. Het is namelijk het seizoen waarin op 4 februari 2025 ODO het 75-jarig bestaan gaat vieren. Vorige week is de kickoff in deze nieuwsbrief en op deze site geweest. We zullen het hele seizoen er aandacht aan besteden met als hoogtepunt eind maart 2025 (29 maart) een groot ODO festival. Houdt deze site en de andere communicatie in de gaten. Op dat evenement is iedereen van jong to oud van harte welkom. En het gaat niet alleen om de huidige leden, maar alle mensen die de afgelopen 75 jaar lid zijn geweest hopen we te begroeten. Nogmaals, hou de nieuwsberichten in de gaten.

Nog even een kort bericht vanuit de scheidsrechtershoek. Dit jaar was het lastiger om alle wedstrijden van de eerste helft van het veld van scheidsrechters te voorzien, op zich is er een positieve reden voor dit lastiger worden. Namelijk mensen die een ploegje coachen en trainen hoeven in principe niet te fluiten, althans ik probeer ze niet aan te wijzen. En de mensen die betrokken zijn bij de ploegjes is toegenomen. Echter daarmee wordt de spoeling een beetje dun, dus ik hoop dat we dit mechanische kunnen handhaven. Mocht je toch af en toe een wedstrijdje willen fluiten meldt dat gerust even bij mij, met een paar extra vrijwilligers ben ik een eind op weg geholpen.

Namens het bestuur,

Erik Passchier