Scheidsrechters let op!

Bijgaand een bericht vanuit het KNKV voor scheidsrechters en het afhandelen van de wedstrijden.

 

Pasfoto’s

Niet alle leden beschikken over een (actuele) pasfoto. We hebben de mogelijkheid om foto’s aan te kunnen passen verlengd tot en met vrijdag 20 september. Constateer je als scheidsrechter dat een foto niet meer actueel is of zelfs ontbreekt? Geef dit dan in de app aan. Ga hiervoor in het DWF naar de opstelling van een team en klik op het verenigingslogo. Bovenin komt dan de pascontrole te staan. Door het rode uitroeptekentje  aan te klikken, geef je aan dat pasfoto niet volstaat. Je swipet er doorheen, tot de laatste speler.

Vastleggen wedstrijden

De indeling van de zaalcompetitie voor het breedtekorfbal wordt voor een groot deel gebaseerd op de resultaten van de eerste drie speelronden in de najaarscompetitie. We kijken hierbij naar de gegevens uit het Digitaal Wedstrijdformulier (DWF). Daarvoor is het heel belangrijk dat iedereen die speelt op het DWF komt te staan, de acht basisspelers, maar ook degenen die gewisseld zijn! Ook het in het wedstrijdkorfbal is het belangrijk dat de wissels goed vermeld zijn. Dit vanwege de nieuwe regels rondom speelgerechtigdheid.

Opstellingen dienen daarom voor de wedstrijd al ingevoerd te worden, een verantwoordelijkheid van de coaches. Verder raden we jullie als scheidsrechters aan om de opstelling vóór de wedstrijd al goed te keuren. Zo kunnen wissels al tijdens de wedstrijd worden verwerkt. Daarnaast is het belangrijk om als scheidsrechter niet meteen na afloop de wedstrijd vast te leggen, maar om de staf van de teams de kans te geven om de wissels in te voeren.