Van de velden….

Inmiddels is de competitie voor de meeste teams 3 speelrondes verder en kunnen we voorzichtig wat scorebord journalistiek bedrijven.

Selectie Odo 1 verloor toch wel onverwacht van Paal Centraal maar vooral van zichzelf. Daar waar de zwakker geachte broeder uit de poule tegemoet werd getreden kon ons vlaggenschip het betere spel niet omzetten in doelpunten en werd een aanvankelijke voorsprong in de 2e helft omgezet in een achterstand, waar op een inhaal race een gelijke stand opleverde vlak voor tijd maar vlakker voor tijd kreeg het alsnog het deksel op de neus via een laatste seconde treffer. derhalve nu een gedeelde 1e plek met Dijkvogels dat toch wel verrassend won van GKV. We vertrouwen erop dat de neuzen deze week weer dezelfde richting opgaan om alsnog de1e plek als eindresultaat te behalen. Odo 3 verloor van Ondo 3 waarbij het vooral inn de 1e helft geen vuist kon maken. De achterstand was te groot om alsnog te verrassen

Senioren Odo 2 kon het net niet bolwerken tegen Fortuna 4 en staat nog puntloos onderaan in de R1e klasse. de return tegen De Weidevogels kan wellicht de omslag zijn!! Odo won van Nikantes en staat gedeeld bovenaan met IJsselvogels en Achilles. Dat kan nog een spannend verloop worden. Odo 5 verloor nipt van VEO en in deze poule kan alles nog gebeuren.

Junioren Odo A1 pakte 2 knappe punten bij KVS A1. Koploper Avanti is veel te sterk maar de andere 3 teams ontlopen elkaar niet veel met als resultaat leuke wedstrijden. Voorlopig laat de A1 zich knap zien op dit hogere niveau. Odo A2 zag de wedstrijd verplaatst naar een doordeweekse inhaalavond. In deze poule is OZC te sterk voor de anderen, en ontloopt de rest elkaar niet zo heel veel.

Aspiranten Odo B1 verloor nipt van koploper Korbis maar laat zich ook prima zien in deze pittige 1e klasse. Odo B2 speelde een leuke wedstrijd tegen Nikantes. Dit enthousiaste team werd gedurende de wedstrijd alleen maar enthousiaster toen ze aan de overwinning konden ruiken. Het plezier spatte er vanaf. Een 9-7 overwinning, dik verdiend! Odo C1 speelde een spannende wedstrijd tegen GKV en trok aan het langste eind met een 7-6 overwinning. In deze poule kan alles nog gebeuren. Odo C2 kon het na een aanvankelijke voorsprong niet bolwerken tegen KCC en verloor met 4-8.

Pupillen Odo D1 verloor net aan van Dijkvogels, waardoor het niet meer alleen koploper is. Ook in deze poule is er nog niets beslist. Odo D2 won ruim van Die Haghe en is trotse koploper met 6 uit 3. heel knap! Odo E1 speelde 4x 10 minuten vol gas tegen KVS en won met 23-2. Er was weinig tegengas van KVS, zoals we al eerder zagen met de andere tegenstanders. Wel erg leuk om te zien hoe goed jullie luisteren en hoe snel jullie de taakjes goed uitvoeren! Odo E2 speelde gelijk in een doelputrijke wedstrijd (9-9) , terwijl Odo E3 met ruime cijfers won van Twist. De E3 is trotse koploper in een poule waar jullie 1x tegen 6 andere tegenstanders spelen! Odo E4 redde het net niet tegen Maassluis (1-3) en Odo E5 won met 1-4 van Lynx.. De eerste overwinning is binnen, hartstikke goed!! Odo F1 speelde niet, Odo F2 speelde een leuke wedstrijd tegen Valto met 4 goals voor Odo en 7 voor Valto.

 

Grote krachtsverschillen in de (jeugd) poules? Hoe zat het ook alweer? Het KNKV – de bond – hanteert voor de breedtesport klassen een systeem waarbij de afgelopen 2 competities en de 1e 3 wedstrijden van deze competitie worden meegenomen in een puntenscore (elke wedstrijd levert 0-1-2 punten op voor een speler), deze puntenscore wordt meegenomen in de indelingen. Over de jaren heen is bewezen dat dit leidt tot doorgaans prima indelingen. Uiteraard zijn er uitzonderingen. Dit seizoen speelt mee dat de bond overschakelt van oude systemen (Excel!) naar volledig in Sportlink. Dat heeft nogal wat voeten in de aarde. Als we kijken naar de uitslagen bij onze jeugdteams, en hun tegenstanders, zien we iet smeer grote krachtverschillen dan andere jaren. We vertrouwen er op dat het richting komende zaalcompetitie meer in balans zal zijn voor iedereen.

 

Namens de Technische Commissie,

Rob van der Hak