De laatste (veld) ronde

Komt er aan!

Komende week (doordeweeks en op Zaterdag 12 Oktober) worden de laatste veldwedstrijden van de najaars competitie gespeeld.

Gisteren werden op een zonovergoten ODO veld veel wedstrijden gespeeld, en mochten we opnieuw wat (jeugd) kampioenen begroeten! Na ODO D2 (vorige week al kampioen) mochten ODO E3 en E1, en ook ODO C1 (tot hun verrassing, de concurrent had onverwacht verloren) de kampioen medailles in ontvangst nemen. De taart smaakte prima bij (ook de ouders) van De E3 en E1 en er werd zelfs confetti afgeschoten, hartstikke leuk om die glunderende gezichten bij de jonge spelers te zien, de meesten werden voor het eerst kampioen.

In de laatste veldronde zijn er nog een paar kandidaten voor het kampioenschap:

Te beginnen met ODO 1, dat midweeks een zeer ongelukkige wedstrijd speelde maar een team bleef wat zich terug knokte en toch een uiterst nuttig punt overhield aan het treffen met GKV. Hierdoor komt ODO op 7 punten, en heeft aan winst meer dan genoeg om kampioen te worden en weer te promoveren naar de 1e klasse. Ongetwijfeld zal ons vlaggenschip erop gebrand zijn om de zeperd uit tegen Paal Centraal recht te zetten! ODO 4 speelde een spannende wedstrijd voor een vol terras tegen IJsselvogels en de uiteindelijke puntendeling betekent dat ODO 4  een kampioenschap nog steeds in eigen hand heeft….een overwinning op Nikantes uit is voldoende om (in ieder geval gedeeld) kampioen te zijn.

Naast feestjes waren er ook andere resultaten die van belang kunnen zijn voor handhaving: ODO 3 schoot letterlijk en figuurlijk tekort tegen een ontketend DES 3. Door dit verlies belandt het team op een laatste plek in de rangorde. Komende week tegen (het al kampioen zijnde) ONDO 3 uit een heel ander vaatje getapt moeten worden om zodoende een houdini act uit te voeren, al is het dan ook afhankelijk van de uitslag van DES.  ODO A1 kon geruime tijd van een voorsprong genieten tegen Excelsior A1 maar moest gaandeweg de 2e helft hun meerdere erkennen en verloor uiteindelijk met 11-15. Komende zaterdag weer een thuiswedstrijd tegen KVS; deze wedstrijd zal in 1e instantie bepalend zijn voor handhaving en/of het alsnog spelen van de uitwedstrijd tegen Excelsior.. ODO B1 speelde een hele spannende pot tegen Maassluis B1. Het spel en de stand golfde op en neer met veel emoties. Over de hele wedstrijd was de eindstand 14-14 wellicht terecht, alhoewel er nog een last second doelpuntje in had gezeten. Door it resultaat staat ODO B1 nu met 3 punten als laatste geklasseerd. Komende zaterdag de laatste wedstrijd, tegen koploper Korbis wat verwacht/onverwacht verloor van Weidevogels. De promotie/degradatie regeling voor deze 1e klassen is vrij uitgebreid, waarbij ook de beste nummers 4 van een poule zich nog kunnen handhaven.. winnen van Korbis zorgt voor minder rekenwerk !

 

Succes allemaal komende week, zet hem op!!!

 

Namens de TC,

Rob van der Hak