De laatste ronde (echt)

Op een prima dag qua weersomstandigheden stond er in de laatste veldronde nog wel wat op het spel voor diverse teams.

Selectie ODO 1 speelde de zeperd uit tegen Paal Centraal fris en fruitig weg met een zeer aantrekkelijke pot korfbal met veel doelpunten. Zonder al teveel stress kon ODO uitlopen naar een 23-8 overwinning en pakte zodoende het kampioenschap (de eerste in jaren!) en promotie terug naar de 1e klasse. Een knappe prestatie van technische staf en het team, wat t.o.v. eind vorig seizoen toch weer flink is veranderd. Gefeliciteerd!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ODO Maasland (@odomaasland)

Ook ODO 3 deed flink van zich spreken. Tegen koploper/kampioen ONDO 3 zette ODO langere tijd met meer dan acceptabel korfbal de toon. Helaas zat het op het laatst net niet mee en verloor met 1 punt verschil. Hiermee revancheerde het team zich toch wel flink ten opzichte van afgelopen week. En heeft voldoende aanknopingspunten om die ondergrens naar boven te tillen. Helaas degradeert het wel naar de R3e klasse na de zaal.

Overige senioren ODO 2 verloor midweeks van kampioen Excelsior en speelde vandaag niet wegens droevige omstandigheden. Ook dit team degradeert, naar de R2e klasse. ODO 4 behaalde een sterke overwinning op Nikantes en is daarmee (alleen) kampioen! Gefeliciteerd! ODO 5 speelde laat in Voorburg tegen VEO. Helaas konden zij ook dit keer niet winnen.

Junioren ODO A1 behaalde een krachtige 15-9 overwinning op KVS A1 en handhaafde zich zodoende in de 1e klasse. Proficiat!! En dan het podium voor ODO A2: dit leuke damesteam heeft de smaak goed te pakken en vierde vandaag de 3e opeenvolgende overwinning! Nu werd KOAG A2 weer aan de zegekar gebonden en plaatste ODO A2 zich uiteindelijk als 2e in de poule. Applaus voor jezelf dames!!!

Aspiranten ODO B1 bolwerkte het niet tegen kampioen Korbis, uiteindelijk breekt het (gebrek) aan scorend vermogen hen op. ODO B2 verloor weer nipt , nu van Nikantes B1. ODO C1 won nu ook weer, dit keer van GKV DH. Zodoende zijn zij alleen kampioen en vierden vandaag nogmaals een klein feestje. Ook hier proficiat! ODO C2 verloor net aan van KCC.

Pupillen ODO D1 won ook de laatste wedstrijd en werd ook kampioen! Gefeliciteerd! ODO D2 was 2 weken gelden al kampioen geworden en verloor daarna 2x….. ODO E1 won ook de laatste wedstrijd en werd zodoende ongeslagen, alleen kampioen. Vorige week werd dit al gevierd. ODO E2 won dit keer ruim van Refleks (uit gelijk!) en werd net geen (gedeeld) kampioen omdat ONDO net aan won… ODO E3 vierde vorige week al het kampioenschap en won ook vandaag duidelijk van IJsselvogels. Ongeslagen kampioen, gefeliciteerd! ODO E4 verloor met 0-2 van Maassluis en ODO E5 won met maar liefst 4-0 van Lynx. Dan de F pupillen: ODO F1 verliest met 8-11 van Avanti F2, en ODO F2 wint (weer) met grote cijfers, dit keer met 20-3 bij Maassluis. Knap dat deze net startende F-jes zoveel scoren!

 

Met nog een enkele inhaalwedstrijd voor de boeg is dan het 1e veldseizoen achter de rug, en maken wij ons op voor de overgang naar de zaalcompetitie welke begint op Zaterdag 9 November. Een aantal weetjes voor deze komende periode:

  • komende week trainen we nog buiten (met volgende uitzonderingen):
    • de ODO selectie traint dinsdag niet en traint donderdag in de zaal
    • de E pupillen (dinsdag) en F pupillen (donderdag) gaan aanmoediging borden schilderen voor in de zaal
    • ODO A1 – ODO 2 spelen een onderlinge wedstrijd dinsdag 20.30 uur
  • het schema voor de zaaltrainingen volgt (binnen een paar dagen)
  • Kort na 18 Oktober verwachten we het competitie programma voor de zaal te ontvangen van het KNKV (de bond).
    • Zodra deze gepubliceerd is worden alle spelers/ouders geïnformeerd
  • op Dinsdag 22 Oktober beginnen de zaal trainingen voor alle teams (met volgende uitzonderingen):
    • de ODO selectie traint niet
  • Op de zaterdagen 26 Oktober en 2 November worden er voor de meeste teams oefenwedstrijden georganiseerd:
    • zie voor informatie je eigen programma en publicaties van de wedstrijd secretariaten.
  • Tijdens de zaalcompetitie is het verzamelen/vertrek voor uit- en thuiswedstrijden vanaf Sporthal De Hofstede!

 

Houd de informatie op de website, in de nieuwsbrief in de gaten!!

 

Namens de Technische commissie

Rob van der Hak