Wie de jeugd heeft……… heeft toekomst!

ODO is een relatief kleine korfbalvereniging met nu bijna 200 spelende leden. Dit aantal is al een paar jaar licht groeiend!

Vooral bij de jongste jeugd heeft ODO de laatste jaren meer leden kunnen begroeten, dit komt met name door het meer gestructureerd opzetten van de Kangoeroe Klup waarbij een aantal enthousiaste ODO leden wekelijks de jongsten leuke (korfbal-) spelvormen aanbieden. Deze ‘bakermat’ zorgt inmiddels voor een leuke doorstroming van deze Kangoeroes naar de jongste ODO pupillen, de F-jes. Ook het jaarlijks organiseren van het schoolkorfbal toernooi, voorafgegaan door clinics die ODO aanbiedt op de scholen tijdens gymlessen, zorgt inmiddels voor groei! Het enthousiasmeren van deze jeugd heeft na het afgelopen toernooi gezorgd voor maar liefst 15 nieuwe leden! Voornamelijk in de E en F leeftijd, maar er zijn (ook heel leuk!) ook wat oudere, D pupillen aangemeld. Ook erg prettig om te zien is dat steeds meer jongens de weg naar korfbal hebben gevonden, zodat bij alle teams zowel jongens als meisjes zijn ingedeeld. Wel zo leuk! En natuurlijk hopen we deze groei in de komende jaren door te zetten, opdat de vereniging groeit en er meerdere teams per leeftijdscategorie komen.

Bij de E pupillen zullen we met ingang van de zaal competitie van start gaan met maar liefst 6 teams, en in totaal lopen er nu zo’n 40 E pupillen wekelijks rond. Ook bij de F pupillen is het aantal groeiende. Alles bij elkaar fantastische aantallen, waar ODO natuurlijk heel erg blij mee is.

De D, E en F pupillen worden wekelijks (we bieden 2x trainen per week aan) getraind door enthousiaste ouders, oud-spelers en  jeugd – 14-16 jaar (die het vak nog moeten leren). Vooral bij de E pupillen zoeken we nog versterking van de trainers pool: Vooral ‘volwassen’ ogen en handjes om de korfbaltrainers bij te staan. Korfbal kennis is leuk maar niet per se een vereiste. Op zowel dinsdag als (vooral) donderdag kunnen we aanvulling goed gebruiken.

Mocht U geïnteresseerd zijn  om te komen helpen, spreek ons gerust even aan of stuur een berichtje naar Rob van der Hak 061371704