ODO selectie – Erasmus selectie

Na een goed en leerzaam trainingsweekend stond voor de selectie de eerste test op het programma om te kijken waar wij nu eigenlijk staan. Het tweede trad aan tegen Erasmus 2 en het eerste tegen Erasmus 1.

Het was wederom aan het tweede om eerst aan te treden. De stemming zat er goed in en de opdracht die vanuit de kleedkamer was meegegeven is redelijk ‘’ga met dezelfde energie het veld in als tegen Duitsland en communiceer met elkaar’’ dat was niet tegen dovenmans oren gezegd. Vanaf minuut 1 lieten ze zien dat de Rotterdammers hier geen kans zouden maken op de overwinning. Duels werden goed en fair uitgevochten en langs de kant echt hele mooie aanvallen gezien. Leuk om te zien dat de A1 een sterke vertegenwoordiging had in de basis en ook zij lieten zien dat ze gewoon in selectie thuishoren. Uiteindelijk kwam er een vrij gemakkelijke overwinning uit voor 2

Doordat alles iets uitliep was het niet lang erna de beurt aan 1 om te laten zien waar ze staan. Erasmus 1 komt ook uit in de eerste klasse dus een mooie testcase. Het begin was nog een beetje wennen en het duurde even voordat de eerste score op het bord kwam te staan. Helaas was deze wel voor de uitploeg maar het schudde wel het een en ander wakker. Al snel kwam de gelijkmaker op het bord en vanaf toen ging het los; aanvallen werden onder hoop tempo gespeeld en iedereen was vanuit elke hoek in beweging. Door dit hoge tempo had Erasmus eigenlijk niet zo veel te vertellen in de eerste helft en liepen wij uit naar een ruime voorsprong in de rust. Na de rust kwam Erasmus met een andere energie de kleedkamer uit, de doelpunten vielen een stuk makkelijker bij ze en al snel hadden ze een stuk van de achterstand ingelopen. Ik ben heel trots omdat wij ons niet lieten kennen en uiteindelijk het overwicht weer pakten en zo clean de wedstrijd uitspeelden. Een goede ruime overwinning die zeer veel vertrouwen geeft voor het zaalseizoen.

Fijn om het publiek ook bij een oefenwedstrijd aan de kant te hebben gezien en ons te helpen aan de overwinning. Ik hoop dan ook jullie elke thuiswedstrijd te zien en mee te schreeuwen naar een overwinning.

Wouter Verhoef