Olympia (S) E2 – ODO E3 (3-13)

Hey toppers van de E3,

Afgelopen zaterdag was onze laatste wedstrijd van het seizoen en wat een afsluiting.

Wat kan er veel veranderen na het eerste jaar in de E.
De eerste trainingen waren even wennen na het eerste jaar F.
De paal is hoger, de bal van K3 naar K4 en we moest ook nog echt gaan verdedigen.
Gelukkig hebben we in de F gelijk verdedigen geleerd waardoor het niet helemaal nieuw was.
Het eerste veld seizoen was het even wennen, zeker met tegenstanders die al een jaartje de E hebben gehad.
De eerste paar wedstrijden waren best moeilijk en deze wonnen we niet altijd.
Maar na veel oefenen en herhalen werd het allemaal steeds wat makkelijker voor jullie.

Na een eerste veldseizoen kregen we onze eerste zaalseizoen.
Nu kregen we ook extra hulp met het coachen, Femke Kroes die bij mij in het 4e zit wilde erg graag helpen.
Dit maakte het tijdens de wedstrijden ook een stuk makkelijker.
In het zaalseizoen werd duidelijk dat we ook wedstrijden gingen winnen en dat is natuurlijk als trainer en coaches super om jullie goed blij te zien.
Weekje na weekje zag je echt vooruitgang bij jullie en werd het spel steeds een beetje makkelijker.
We waren eigenlijk een beetje te hoog in gedeeld voor de zaal, maar ook hier hebben we van geleerd hoe sommige tegenstanders kunnen zijn.
Gedurende het zaal seizoen kreeg Juul steeds meer last van d’r achillespees waardoor ze eigenlijk niet meer kon spelen vanwege de pijn.
Dit was super vervelend om je te missen tijdens de wedstrijden, je werd enorm gemist in het veld.

Na de zaal mochten we eindelijk weer het veld op in een nieuwe pool.
Ook moesten we de eerste wedstrijden helaas zonder zonder Juul beginnen.
Gelukkig kwam ze jullie wel aanmoedigen 😀 .
We begonnen de eerste wedstrijd tegen weidevogels waar we goed speelde maar niet alles mee zat.
Deze waren duidelijk 2e jaars E waardoor ze makkelijker scoorde.
Gelukkig had jullie de hoop niet verloren en de volgende 3 wedstrijden hebben jullie allemaal gewonnen.
Wat waren jullie blij zeg, super mooi om te zien.
Zeker omdat we oefeningen die we tijdens de trainingen doen ook terug zag komen in de wedstrijd.
Meekijken met de bal tijdens het verdedigen en een bal er overheen gooien tijdens een aanval om zo tot scoren te komen.

De allerlaatste wedstrijd mocht Juul weer even mee doen.
We begonnen de wedstrijd al snel met een voorsprong door het goede verdedigen en overspelen.
Tijdens het aanvallen hoefden we eigenlijk weinig te roepen omdat het eigenlijk van zelf ging.
Na de 2e helft stonden we met 2-8 voor en was er eigenlijk niet heel veel meer aan de hand.
In de 3e helft mocht Juul weer in het veld, wat super leuk om je weer te zien spelen en wat deed je het goed.
Na niet al te lang scoorde je gelijk maar weer even.
Ook zonder de trainingen afgelopen tijd wist je makkelijk je plekje weer te vinden in het veld.
Tegen het einde van de van de 3e helft kreeg je een bal op je pink en dachten we allemaal dat hij mogelijk gekneusd was.
We stonden op dat moment 3-11 voor.
Je ging de 4e helft toch nog even spelen maar dat ging al snel niet meer.
We wonnen onze laatste wedstrijd uiteindelijk met 3-13.
Wat mooi om zo te winnen met een compleet team, hierdoor zijn we op de 2e plek geëindigd dit seizoen.